Wat wij doen

Op het gebied van Google Shopping helpen we je graag om de volledige campagne op te zetten en deze vervolgens te optimaliseren. Google Shopping biedt de mogelijkheid om jouw producten direct weer te geven wanneer mensen zoeken op Google. Shopping-advertenties bieden een stuk meer dan tekstadvertenties, doordat je in de advertentie gebruikmaakt van o.a. een foto van het product, een titel en een prijs. Een groot voordeel van Shopping-advertenties is dat mensen de producten direct zien, dus wanneer men op de advertentie klikt de kans op interesse groot is. Daarbij betaal je pas wanneer mensen doorklikken naar jouw website.

Google Shopping is essentieel voor bedrijven die fysieke producten verkopen. Om met Google Shopping te kunnen starten heb je het volgende nodig:

  • Een productfeed met volledige informatie van al jouw producten.
  • Een Google Merchant Center account. Hier wordt de feed ingeladen.
  • Een Google AdWords account waar het Google Merchant Center aan wordt gekoppeld en je de Shopping campagne aan kan maken)

Na het opzetten van een goede Shopping-campagne begint het verzamelen van data waarop vervolgens de juiste analyses op gemaakt moeten worden. Door slim gebruik te maken van deze data kun je o.a. voorkomen dat slecht verkopende producten in de veiling worden aangeboden en dat producten met weinig voorraad niet meer worden aangeboden. Hierbij werken wij samen met de tool Channable. Deze tool zorgt ervoor dat het automatisch doorsturen van productinformatie volledig geautomatiseerd wordt. Door binnen deze tool slimme regels in te stellen, wordt de campagne en het budget efficiënt aangestuurd.

Het optimaliseren van Google Shopping campagnes is een iteratief proces dat continu aandacht en aanpassingen vergt. Hier komt een goede dosis kennis bij kijken om ervoor te zorgen dat je jouw omzet substantieel kan verhogen.

Onze Shopping sherpa's beschikken over deze kennis en zijn op de hoogte van de allerlaatste updates.

Channable
Google Shopping
Bing Ads
Google Analytics

Voor wie we dat doen

Onderstaande bedrijven gingen jou voor:

Pathe Thuis
Intersport
winkelstraat.nl
Jobe

Onze online marketing berggidsen

Onze klanten hebben toegang tot een scala aan verschillende berggidsen. We helpen je graag op weg om meer te weten te komen over hoe wij werken door je kennis te laten maken met onze berggidsen. Mocht je daarna nog vragen hebben: dan weet je ons te vinden!

bekijk meer online marketing content

Shopping optimalisatie

Voor ecommerce organisaties die veel data verwerken

  • Onbeperkt integraties met: Google Shopping, Bol.com, Marktplaats.nl, Amazon & meer.
  • Automated rules in Channable
  • Koppelen van externe databronnen (CRM/ERP/CMS)
  • 3rd party API koppelingen
  • Shopping feed debugging & beheer
  • Telefonisch & E-mail support
€1295,- per maand


Dit is Akke; Sherpa bij Ikwilbovenaan.nl. Hij is onze specialist op het gebied van shopping & attributie, en helpt je graag verder!

Neem contact op: +31(0) 20 2616711

Plan een meeting